Kategorier
Amager Børnehøjskole Frivilligjob

Vær med til at udvikle og afholde kurser på Amager Børnehøjskole

Amager Børnehøjskole søger dedikerede frivillige, der har lyst at udvikle og afholde kurser for børn i alderen 6-9 år og 10-13 år. Så har du en passion, et talent eller en interesse du gerne vil dele med børn, er du måske vores nye frivillige.

Om Børnehøjskolen

På Amager Børnehøjskole gør vi verden større for de mindste ved at lave kurser og aktiviteter for 6-13 årige. På kurserne kan børnene fordybe sig og lære noget om det, de er sammen om – eksempelvis madlavning, musik og håndværk. På børnehøjskolen vil der altid være fællestid med fortællinger, samtale og fællessang. Amager Børnehøjskole har et folkekirkeligt ståsted og skaber rum for fortællinger og samtaler, der gør børn og frivillige klogere på sig selv, hinanden og livet. Amager Børnehøjskole har en nysgerrig og åben tilgang til eksistens, tro og samfund med respekt for forskellige holdninger og personlig tro.

Vi er i et stort næsten 100 år gammelt hus, som har en masse charme, og en del af huset er blevet indrettet til børnehøjskole. Vi har gjort os mange tanker om, hvad Amager Børnehøjskole skal være, og derfor har vi brug for flere, som har lyst til at bidrage med energi og engagement, så Amager Børnehøjskole kan blive en realitet. 

Opgaverne

Som frivillig kursusholder bliver du en del af en engageret gruppe, som er i gang med at udvikle højskolen og får mulighed for at undervise børn i kurser, du selv påvirker. I teamet mangler der flere frivillige, som gerne vil eksekvere og evaluere på Børnehøjskolens testforløb. Testforløbene kommer til at foregå i foråret 2022, hvorefter Amager Børnehøjskole i slutningen af sommeren for alvor åbner for kursister. Det første testforløb kommer til at forløbe hver torsdag i Marts, hvor der kommer til at køre to sideløbende kurser.  Vi leder derfor efter frivillige, der har lyst og mulighed for at deltage på disse dage. Derudover har vi et ønske om at have endnu et testforløb i Maj, som eventuelt nye frivillige skal stå for at eksekvere. Det ville derfor være fedt hvis du har mod på, og tid til, at kører et forløb til Maj.

Kvalifikationer

Du behøver ikke have kendskab til KFUM og KFUK for at være frivillig på Amager Børnehøjskole – faktisk ser vi gerne, at gruppen kommer til at bestå af mange forskellige personligheder, kompetencer og verdenssyn. Det vigtigste er, at du er mødestabil, engageret, og gerne vil være med til at skabe et sted med kvalitet, værdighed og nysgerrighed for børn i alderen 6-13 år.

Vi tilbyder dig

Som frivillig kursusholder får du erfaring med at planlægge og eksekvere undervisningsforløb i samarbejde med andre engagerede frivillige. Du kommer løbende til at deltage på spændende kurser omkring pædagogik og læring, samt højskoledage med andre frivillige, hvor højskole ånden er i højsædet. Du får løbende mulighed for at afprøve dine faglige kompetencer og tillære nye, som kan være givende for din uddannelse, dit arbejdsliv og dit CV. 

Ledere og frivillige er medlemmer af YMCA Amager. Du bliver på den måde en del af et større fællesskab af frivillige og medlemmer af YMCA Amager – et lokalt fællesskab med et globalt udsyn. 

Send din ansøgning

Hvis du er interesseret i at være med, så skriv en kort, motiveret ansøgning. Ansøgningen sendes til mathilde@kfum-kfuk.dk

Ansøgningsfrist den 20. februar 2022

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mathilde Hansen på mathilde@kfum-kfuk.dk

Lidt baggrund

Børnehøjskolen er et projekt under YMCA Amager – en lokalforening på Amager. Vi arrangerer aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder hinanden og verden. Vi er en del af KFUM og KFUK i Danmark og verdensbevægelserne YMCA og YWCA.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *